Metro Sport Fotbolls-EM 2016 Sport Fotbolls-EM i Frankrike

Rooney och Hodgson vill inte ha bråk

Det utbröt bland annat bråk på läktarna efter EM-matchen mellan England och Ryssland.
Det utbröt bland annat bråk på läktarna efter EM-matchen mellan England och Ryssland.

Englands förbundskapten Roy Hodgson och lagkapten Wayne Rooney vädjar till supportrarna att undvika fler bråk.

– Hamna inte i trubbel, säger Hodgson.

England riskerar att kastas ut ur EM om inte supportrarna håller sig i skinnet. Därför går Hodgson och Rooney ut med en vädjan om att undvika sammandrabbningar liknande dem mot Ryssland i helgen.

– Vi vill verkligen vara kvar i turneringen, säger Hodgson.

Rooney säger till supportrarna:

– Riskera inget, var förnuftiga och fortsätt med ert starka stöd till spelarna.

Inför och efter lördagens EM-match mellan England och Ryssland i Marseille hamnade engelska supportrar i bråk med ryska. 35 personer skadades, varav tre allvarligt, i den värsta sammandrabbningen i mästerskapssammanhang sedan VM 1998 i Frankrike. För en av de skadade är läget kritiskt men stabilt.

Marseilles åklagare Brice Robin säger att det var ett 150-tal "vältränade ryska fotbollshuliganer" som låg bakom det mesta av våldet.

– De var förberedda på väldigt snabba och våldsamma attacker, säger Robin, och medger att man aldrig lyckades gripa ryssarna.

Ett 20-tal personer greps i oroligheterna inför och efter matchen. Tio av de gripna, sex britter, en österrikare och tre fransmän, ställs inför rätta redan på måndagen.

England möter Wales i Lens på torsdag och i grannstaden Lille ska Ryssland spela mot Slovakien på onsdag. Brittisk polis ber nu engelska supportrar att undvika att åka till Lille.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset