Sport

Roos glad men besviken

Svenska tyngdlyftaren Angelica Roos under måndagens tävling i 58-kilosklassen.
Svenska tyngdlyftaren Angelica Roos under måndagens tävling i 58-kilosklassen.

Besviken över resultatet. Glad över OS-debuten. Angelica Roos fick inte riktigt till det i tyngdlyftningsarenan.– Men sjukt kul att tävla. Nu är det bara att komma tillbaka och göra det bättre nästa gång, säger hon efter tolfteplatsen.

För första gången har Sverige haft en kvinnlig tyngdlyftare i ett OS. Angelica Roos slutade trea i 58-kilosklassens B-grupp på 194 kilo, vilket innebar en slutlig tolfteplats i tävlingen.

– Jag hade hoppats på mer, fler klarade lyft och mer vikter, och att det skulle vara lättare att lyfta. Men det var lite otajmat, säger Angelica Roos.

– Det kändes så bra i första lyftet, jag kände att "det här kommer gå skitbra i dag". Sedan blev det inte så bra.

Trots missnöjet över resultatet – 84 i ryck och 110 i stöt – var det inga alltför ledsna miner från 25-åringen. Framför allt var hon lyrisk över publiken.

– Sjukt bra drag. Jag önskar att det var så här alla tyngdlyftningstävlingar. Det här är en B-grupp i 58-kilosklassen mitt på dagen, det är knappt så här på en VM-final annars, säger Roos.

Nu får hon sikta vidare mot Tokyo 2020, vilket egentligen var hennes primära OS-mål.

– Nu har man gjort det här en gång. Nu är det bara att komma tillbaka och göra det bättre nästa gång.

Guld och silver gick till Thailand genom Sukanya Srisurat (240 kg) och Pimsiri Sirikaew (232 kg). Hsing-Chun Kuo från Taiwan (231 kg) tog bronset.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset