Sport

Rosén fixade nödvändig seger

Växjös Robert Rosén till höger gjorde 3–2 i lördagens SHL-match mellan Växjö och Färjestad i Växjö.
Växjös Robert Rosén till höger gjorde 3–2 i lördagens SHL-match mellan Växjö och Färjestad i Växjö.

Robert Rosén hade varit mållös under 2016.Mot Färjestad klev Växjös näst bäste poängplockare fram.– Offensivt skickliga spelare behöver ju få betalt, sade tränaren Sam Hallam efter 3–2-segern.

Färjestad hade fem raka segrar inför lördagens bortamatch mot tabellåttan Växjö – som samtidigt bara tagit åtta poäng på tio omgångar.

Smålänningarna behövde därmed en vinst för att haka på kring den sjätte slutspelsplatsen.

Och så blev det också.

Men lagets poängkung lämnade planen skadad och kommer därför inte att vara med i Tre Kronors landskamper mot Finland.

– Jag får ringa Pelle (Mårts) och säger att han inte dyker upp med Tre Kronor, men vi måste undersöka han noggrannare. Han mådde helt okej. Men hade ont på ett ställe, kommenterade Växjös tränare Sam Hallam.

Incidenten med Gynge hände i mitten av den tredje perioden, då han kolliderade med lagkamraten Liam Reddox bakom offensivt mål.

Avgjorde matchen

Några minuter senare kom Växjös 3–2-mål.

Sakari Salaminen – det finländska nyförvärvet som gjorde sin andra match – hoppade in i lagets förstakedja i stället för Gynge och jobbade fram pucken till Robert Rosén, som lyfte upp pucken i krysset.

Jubel i hemmalaget.

Gynge blev för övrigt också målskytt i matchen, sedan han tryckt in 1–0 tidigt.

Hans 18 SHL-mål för säsongen – men det första på sex omgångar.

Just att duon Rosén/Gynge gjorde målen var betydelsefullt för Växjö.

– Klart att det är bra. Offensivt skickliga spelare behöver ju få betalt. Det är det som gör skillnaden för oss i dag. Men tycker att vi har en bredd i laguppställningen nu där vi har fler enheter som kan producera, sade Sam Hallam.

Två mål

Robert Rosén gjorde också 2–2 i slutet av mittperioden.

Han hade varit mållös i elva raka matcher och bara gjort en poäng på fem matcher inför helgen.

– Skillnaden i dag och ett par andra matcher är att vi får ett "skitmål", 2–2. Det målet blir jätteviktigt för oss. En jätteviktig seger, men en fruktansvärt jämn hockeymatch. Tycker att båda lagen verkligen kör, sade Sam Hallam.

Färjestads tränare Tommy Samuelsson var också inne på det.

– En intensiv hockeymatch. De satte hårt tryck mot vårt mål direkt, men sen steppade vi upp på en nivå vi ska vara på. I andra är det vi som styr och ställer till fyra-fem minuter återstår.