Sport Sport-topp

Rosén: "Vi behöver börja vinna"

Växjös Liam Reddox deppar efter förlusten mot Malmö.
Växjös Liam Reddox deppar efter förlusten mot Malmö.

SM-guld i våras – nu jagar Växjö en kvartsfinalplats.Smålänningarna har nu fem poäng upp till sjätteplacerade Djurgården med åtta SHL-omgångar kvar att spela.– Vi behöver börja vinna matcher, säger centern Robert Rosén efter 1–3 borta mot Malmö.

Växjö tog SM-guld i våras och slutade trea i grundserien, men denna säsong har smålänningarna fått finna sig i att jaga en kvartsfinalplats. Med åtta omgångar kvar av grundserien har Växjö fem poäng upp till Djurgården ovanför strecket.

– Vi måste hitta en högre nivå i vårt spel och en högre stabilitet i det, det är inget snack om saken. Vi har åtta matcher på oss och vi har det fortfarande i egna händer. Gör vi vårt ska det gå bra ändå, men det börjar bli ont om tid, säger Robert Rosén, näst bäste poängplockare i laget efter skadade Richard Gynge.

"Ny identitet"

TT: Vad är skillnaden mot er guldkantade säsong?

– Det är svårt att svara på. Varje år är ett nytt år, ett nytt lag och en ny identitet. Man behöver hitta ett lags nya identitet och sina roller, säger Rosén och fortsätter:

– Vi har inte riktigt hittat vårt "flow" i år, men vi har topparna och vi har visat ett flertal gånger att vi kan slå alla lag. Det gäller att göra det lite mer kontinuerligt.

Malmö gick upp till 3–0 innan Teemu Laakso reducerade med elva sekunder kvar av mittenakten. I slutperioden lyckades dock inte Växjö mobilisera sig för en vändning.

– De höll oss ganska bra från klara målchanser. Visst, vi har ett par chanser där vi kanske kunde ha fått studsarna med oss och få ytterligare nerv i det. Men vi fick inte det riktiga trycket i forceringen, säger Rosén.

Nykomlingen Malmö har sämst målskörd i hela SHL. Skåningarna hade inför mötet med Växjö inte gjort ett hemmamål på två raka matcher och hade endast producerat 35 mål i Malmö Arena på de 22 föregående kamperna. Nu lossnade det något med tre mål inför 6 908 åskådare och viktiga poäng i jakten på ett nytt kontrakt.

"Tre viktiga poäng"

– Det var jätteskönt att vinna. Det var tre viktiga poäng, säger forwarden Nicklas Jadeland, vars första mål för säsongen betydde 3–0 i matchen.

Malmö har nu åtta poäng ner till Modo under kvalstrecket.

– Vi vill inte titta för mycket nedåt. Vi behöver vinna några matcher till för att det ska vara klart nedåt, säger Nicklas Jadeland.