Sport

Rosberg från start till mål i Baku

Nico Rosberg tog säsongens femte seger.
Nico Rosberg tog säsongens femte seger.

Europas GP på stadsgatorna i Baku blev en odramatisk historia.Nico Rosberg tog starten från pole position och släppte aldrig ledningen i från sig. Tysken tog därmed sin femte seger för säsongen och utökade sin ledning i jakten på sin första VM-titel i formel 1.

Många hade befarat att den första GP-tävlingen som körts i Azerbajdzjan skulle bli fylld av incidenter. Många hade problem under träning och kval i de trånga passagerna på banan. Men söndagens race blev odramatiskt.

Vettel tvåa igen

Bakom Rosberg blev det tyskt även på andra plats genom Sebastian Vettel i en Ferrari. Det var Vettels andra raka andraplats. Mexikanen Sergio Perez blev trea och tog säsongens andra pallplats, efter att ha kört om finländaren Kimi Räikkönen på det sista av de 51 varven.

Regerande världsmästaren Lewis Hamilton – som vunnit de två senaste loppen – brottades med sin Mercedes, som inte var helt samarbetsvillig efter lördagens kvalsmäll.

– Jag vet inte vad problemet var, bara att jag inte fick ut nog motoreffekt, sade Lewis Hamilton, som inte pressade sin bil när han med åtta varv kvar insåg att han inte kunde hota tätkvartetten.

Tappade mar

Hamilton körde upp sig från tionde till femte plats, men tappade mark i sammandraget till stallkompisen Rosberg. Det skiljer nu 24 poäng mellan Mercedesförarna till Rosbergs fördel.

Marcus Ericsson hade ingen rolig dag i Baku. Svensken slutade på 17:e plats, näst sist av de förare som slutförde loppet.

– Det var ett annorlunda race och en rolig bana, men det fungerade inte alls för mig idag, sade en besviken Marcus Ericsson till Viasat Motor. Sauberteamet fick inte till inställningarna när de gällde däcken.

Stallkamraten Felipe Nasr lyckades bättre och kom på 12:e plats.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset