Sport Sport-topp

Rosberg snabbast även i kvalet

Tyske Nico Rosberg, snabbast i F1-kvalet på Hockenheim.
Tyske Nico Rosberg, snabbast i F1-kvalet på Hockenheim.

Snabbast på samtliga tre tidsträningar – och bäst även i kvalet.Den tyske formel 1-föraren Nico Rosberg är så här långt dominanten "hemma" på Hockenheim-banan.Marcus Ericsson har dock sämsta tänkbara utgångsläge i Tysklands GP.

VM-tvåan Nico Rosberg har inför söndagens lopp möjligheten att återta den totalledning han hade tidigare under säsongen, men som han har fått se Hamilton – de senaste två årens världsmästare – ta över.

Och sett till de två första dagarna är det onekligen Rosberg, som vann när Hockenheim senast (2014) arrangerade en VM-deltävling, som är föraren att besegra.

Han var snabbast på såväl fredagens två tidsträningar som på lördagens enda, och följde upp det med att ta karriärens 27:e pole position. Men det satt långt inne. Först med lite mer än en minut slog Rosberg till med en tid som petade ned Hamilton till andra plats, med blott 0,107 sekunds marginal.

– Det var en skön känsla. Det var ett riktigt bra varv, men jag hade lite extra bränsle kvar utifall jag hade varit tvungen att göra ett nytt försök, sade Rosberg.

"Stor besvikelse"

För Marcus Ericsson blev de positiva känslorna från fredagen, då han var elva på den första tidsträningen, utbytta mot besvikelse efter ännu ett svagt kval. Den svenske Sauber-föraren – alltjämt utan poäng i årets mästerskap och som kraschade på träning i Storbritannien och i kvalet i Ungern senast – slutade allra sist och startar därmed längst bak i fältet i söndagens race.

– Självklart en stor besvikelse. Jag tycker att jag gör ett bra jobb i dag, liksom på de tidigare träningarna. Men, som det har sett ut så många gånger under säsongen, så är det som att konkurrenterna kan skruva upp farten när det kommer till kval, medan vi inte kan det, sade Ericsson till Viasat.

Ligger lågt

Trots att han vid ett flertal tillfällen under året har kört upp sig i resultatlistan efter en dålig utgångsposition ligger han lågt inför söndagens tolfte VM-deltävling.

– Vi får titta på vad vi kan hitta på för strategier. I dag var vi helt enkelt inte snabba nog.

Den enda trösten för Ericsson? Möjligtvis att stallkonkurrenten Felipe Nasr, som Ericsson placerade sig framför i samtliga tre tidsträningar, inte heller hade något lyckat kval och bara hade svensken bakom sig.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset