Sport Sport-topp

Rosengårds vd: "Ger oss trygghet"

FC Rosengård får 21 miljoner kronor i sponsringsstöd. Arkivbild.
FC Rosengård får 21 miljoner kronor i sponsringsstöd. Arkivbild.

FC Rosengård har sytt ihop det största sponsringsavtalet för en damfotbollsklubb i Sverige.De kommande tre åren får mästarklubben 21 miljoner kronor från 13 Malmöföretag.– Det ger oss en trygghet, säger vd:n Klas Tjebbes..

Tjebbes säger att pengarna inte ger någon dramatisk förändring av ekonomin.

– Vi fortsätter att jobba med samma budget som är lägre än förra året. Vi fortsätter att hålla nere kostnaderna för vårt A-lag, säger han.

– Men vi kan jobba långsiktigt med en större trygghet.

Han menar att med den stora sponsringssatsningen kan laget fortsätta att arbeta tryggt och målmedvetet.

– Tjejerna har aldrig behövt oroa sig för pengar, lönen kommer in som den ska varenda månad. Det är en trygghet om du ska kunna fokusera 200 procent på din fotboll. Det här innebär inte att vi börjar åka limousin till matcherna. Tvärtom, vi ska fortsätta att snåla.

Förutom fotbollsverksamheten driver FC Rosengård ett arbetsmarknadsprojekt som ordnat arbete åt tusen personer det senaste året. Man startar också ett nytt projekt för att hjälpa nyanlända ut i arbetslivet.

– De 13 sponsorerna finns hos oss mycket beroende på det vi gör utanför planen, säger Tjebbes.

Rosengård har varit damallsvenskans gigant under 2010-talet med fem SM-guld de sex senaste åren. Malmö-klubben är klart för kvartsfinal i Champions League mot Frankfurt. Första matchen spelas på hemmaplan nästa vecka.