Nöje Melodifestivalen 2016

Rutinerad duo i direktsändning

Veteranerna Petra Mede och Gina Dirawi är programledare för Melodifestivalens första deltävling, i Göteborg.
Veteranerna Petra Mede och Gina Dirawi är programledare för Melodifestivalens första deltävling, i Göteborg.

Direktsändning är direktsändning. Så frågan är inte om utan snarare när något oväntat händer, konstaterar Gina Dirawi inför årets premiär av Melodifestivalen. – Det händer någonting nästan varje gång, säger hon.

Uppladdningen inför årets första deltävling kunde ha varit betydligt lugnare, med petningen av Charlotte Perrelli och diskningen av Anna Book. Men även när själva sändningen väl drar i gång finns stora risker för oväntade händelser.

Då är det skönt att ha lite rutin att luta sig mot för Gina Dirawi och hennes programledarkollega i Göteborg, Petra Mede, som båda varit med flera gånger tidigare.

– Jag tror att det är något man får gå in med i programmet. Det är bara att man lär sig så mycket som möjligt, sedan får det bli som det blir, säger Gina Dirawi.

"Inte nybörjare"

Petra Mede håller med:

– Vi är ju inte helt nybörjare. Sedan har jag tittat väldigt mycket på Gina och hon har tittat på mig väldigt mycket också. Vi har ju båda varit utsatta för oförutsedda händelser och parerat det bra. Så som i livet i stort.

Ändrat manus

Att Gina Dirawi får klara sig på egen hand i Malmö i nästa deltävling, eller att lördagens sändning blir ett tävlingsbidrag kort, är med andra ord saker man får ta som programledare.

– Det är synd om Anna Book, hon var så otroligt peppad inför det här. Men för oss, ja, det ändras lite i manus, men det känns okej, säger Dirawi.

– Jag håller med, flikar Petra Mede in. För hennes skull är man jätteledsen men sedan måste vi gå vidare, vi har ett program att göra.