Sport

Ryssland kvitterade på tilläggstid

Ryskt jubel, Joe Hart är inte lika nöjd.
Ryskt jubel, Joe Hart är inte lika nöjd.

Englands Eric Dier såg ut att bli matchhjälte mot Ryssland, tack vare ett vackert frisparksmål.Men på tilläggstid förstörde Vasilij Berezutskij den brittiska festen.Matchen slutade 1–1.

Efter ett stort engelskt spelövertag fick de till slut in bollen i mål en dryg kvart från slutet.

En frispark ur bra läge, Wayne Rooney – som några minuter tidigare skjutit en frispark över målet – låtsades vara sugen på att ta den, men istället var det Tottenhamspelaren Eric Dier som sköt bollen över muren och under annars storspelande Igor Akinfejevs ribba.

Det blev dock inte det segermål det verkade bli.

På tilläggstid nickade Vasilij Berezutskij in bollen mot mål, in i målvakten Joe Harts bortre hörn.

– Jag är väldigt besviken, men vi kan ta med oss mycket positivt med hur vi spelade, sade Hart i den officiella tv-intervjun efteråt.

Målskytten Eric Dier höll med.

– Jag är mycket besviken. Vi spelade bra hela matchen, vi gjorde allt rätt, vi kontrollerade matchen, vi vann tillbaka bollarna... Vi hade kontroll på allt, utom det där på slutet, sade han.

Stökigt på läktaren

Efter slutsignalen blev det oroligheter på läktarna, där de engelska fansen uppgavs jagas i väg av de ryska. Bilderna som cirkulerade på sociala medier såg läskiga ut, det är ännu oklart hur många som har skadats.

Den tänkta gruppfinalen mellan England och Ryssland började annars i högt tempo. Redan under matchens första tio minuter hade det skapats flera målchanser. Britterna hade det mesta av bollinnehavet men ryssarna hotade flera gånger med snabba spelvändningar.

Dele Alli och Adam Lallana var riktigt pigga, Lallana hade dessutom ett riktigt bra skott som smet utanför, och förbundskapten Roy Hodgson verkade ha tagit ut rätt mannar till EM-premiären.

I andra halvleken mattades England av, men Rooney hade ett skott i ribban – via Akinfejevs hand – och det saknades inte målchanser.

Två matcher kvar

I stället var det Ryssland som fick sista ordet.

Förbundskaptenen Leonid Slutskij:

– Vilken spänning, vilken stämning. Känslorna och närkamperna är på en annan nivå i en sådan här match. Jag är glad att vi kunde utjämna, men det är två matcher kvar, sade han i SVT:s sändning.

Notervärt i övrigt är att det var fem spelare från Tottenham i Englands startelva. Roy Hodgson valde dock bland annat att lämna Jamie Vardy, succéanfallaren i Leicester, utanför den för att i stället satsa på Raheem Sterling.

England möter nu Wales, som vann sin EM-premiär, i nästa gruppspelsmatch.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset