Sport

Ryssland slog Norge med 3–0

Roman Ljubimov gjorde ett av Rysslands mål mot Norge.
Roman Ljubimov gjorde ett av Rysslands mål mot Norge.

I drygt en period stod Norge emot värdnationen Ryssland i ishockey-VM. Sedan spräcktes Steffen Søbergs nolla. Ivan Telegin, Artemij Panarin och Roman Ljubimov gjorde målen när Ryssland vann med 3–0 och övertog andraplatsen från Tre Kronor i grupp A.

– Jag tycker att vi gör en fantastiskt bra match, men det här är ett VM där pucken inte vill in för oss, säger Norges förbundskapten Roy Johansen till Eurosport.

Med en match kvar slåss Tjeckien (15 poäng), Ryssland (15) och Sverige (13) om gruppsegern i Moskva. Danmark, som vann med 4–1 mot Kazakstan i sin sista match på måndagskvällen, har i nuläget den sista kvartsfinalplatsen. Men för att behålla den krävs att Schweiz inte slår tjeckerna på tisdagen.

Norge ligger näst sist och har i och med förlusten inte längre chans att nå kvartsfinal, men är i alla fall garanterat att spela A-VM även nästa år.

I grupp B vann Kanada enkelt med 4–0 mot Frankrike. Kanada och Finland har båda full pott efter sex matcher och gör upp om gruppsegern i S:t Petersburg när lagen möts på tisdagen. Tyskland, som slog Ungern med 4–2, blir trea i gruppen medan Slovakien måste slå USA för att snuva amerikanerna på fjärdeplatsen.