Nöje TV

Så blir Mia Parneviks nya program

Mia Parnevik. Arkivbild.
Mia Parnevik. Arkivbild.

"Gissa vem som spelar in ett nytt program för TV3 i Sverige idag?". Den frågan ställer – och besvarar – Mia Parnevik på Instagram. På lördagskvällen spelas nämligen ett pilotavsnitt av programmet "Den största dagen" in.

– Hastigt och lustigt är jag i Sverige och spelar in ett nytt program för TV3, säger Mia Parnevik i ett klipp på Instagram.

Programidén går ut på att överraska privatpersoner som firar olika typer av högtidsdagar, som bröllop och födelsedagar.

– Mia är en fantastisk person som hela svenska folket har tagit till sig och vi tyckte att hon skulle passa perfekt i rollen som programledare, säger Susanne Nylén, presschef på MTG Sverige.

I pilotavsnittet, som alltså är ett testavsnitt av vad som kan komma att bli en hel säsong, som spelas in på lördagskvällen dyker Mia Parnevik och "Den största dagen" upp på ett bröllop.

– Mia Parnevik är en otroligt varm person och att då få vara med en dag när det är så mycket känslor och privatpersoner firar de största dagarna i sina liv tycker hon är otroligt häftigt, säger Nylén.

Mia Parnevik har setts i två säsonger av realityserien "Parneviks" där hon och hennes familj bjuder in kända personer till sitt hem i Florida. Vid förra årets Kristallen-gala utsågs "Parneviks" till årets realityprogram och Mia tog hem pris i den tunga kategorin för årets tv-personlighet.

Pilotavsnittet av "Den största dagen" ska sändas senare i år.

Henrik Montgomery/TT
På förra årets Kristallen-gala hyllades "Parneviks" som bästa reality och Mia Parnevik utsågs till årets tv-personlighet. Arkivbild.