"Fotograf" Den 49-årige mannen ska med olika påhittade namn ha utgett sig för att vara fotograf och lovat modellkarriärer till kvinnor han sökte upp på modellforum på nätet.
"Fotograf" Den 49-årige mannen ska med olika påhittade namn ha utgett sig för att vara fotograf och lovat modellkarriärer till kvinnor han sökte upp på modellforum på nätet.

Han misstänks ha bundit de unga kvinnorna, tvingat dem att bära ögonbindel och sålt dem till ”gangbang”-träffar med upp till 25 män.

Sexköpare

Efter att hans offer övertalats till att gå med på att sälja sex utgav han sig för att vara sexköpare och bestämde träff med kvinnorna som han sedan våldtagit eller utsatt för förnedringssex. 

Kvinnliga alias

Genom att skapa falska referenser i form av kvinnliga alias övertalades kvinnorna att gå med på att sälja sex. Referenserna uppgav bland annat att det är bra att ”göra fotografen nöjd” och att de ska ”bjuda till”. 

Nu har den 49-årige ”modellfoto grafen” åtalats för flera fall av koppleri och våldtäkt.

Läs mer: Rånarluvan blev "modellfotografens" fall

Mannen använde sig av 33 olika alias där han utgav sig för att vara modellfotograf, sexköpare eller referens. Sedan ska han ha manipulerat kvinnorna att gå med på sexköp eller att träffas för fotografering.

Läs mer: Hit lurades kvinnor för gruppvåldtäkter

Mannen levde ett till synes helt vanligt liv men enligt åtalet har han lockat kvinnor med modellkarriär och sedan utsatt dem för förnedringssex och sålt dem som prostituerade.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset