Sport Sport-topp Nyheter

Södertälje vann seriefinalen

Södertäljes Davis Lejasmeiers, till vänster, avgjorde seriefinalen mot Norrköping. Arkivbild.
Södertäljes Davis Lejasmeiers, till vänster, avgjorde seriefinalen mot Norrköping. Arkivbild.

Södertälje vann seriefinalen i herrarnas basketliga borta mot Norrköping med 66–64.Borås hade en dramatisk uppladdning inför bortamatchen mot Luleå och fastnade på Landvetter efter ett bombhot. Det störde uppladdningen och det blev förlust med 88–111.

Bombhotsdramatiken hotade Borås bortamatch, men försenat kunde laget ändå landa i Luleå på eftermiddagen. Bombhotet framfördes mot ett SAS-plan från London, som skulle till Arlanda men som dirigerades om till Landvetter. Inga andra plan fick lyfta eller starta tills de hotade planet hade parkerats på avsedd plats med föreskrivet säkerhetsavstånd.

Borås lag fastnade i ett plan på startbanan och blev sittande i två timmar.

– Det är väl inte så optimalt för så långa killar att sitta still i ett flygplan i två timmar, men nu hann de i alla fall i tid till matchen, sade klubbens sportchef Jonas Larsson till TT.

Väl där blev det storförlust mot Luleå som vann med 111–88.

I den täta och jämna seriefinalen inför storpublik – 3 482 åskådare – avgjorde Södertäljes Davis Lejasmeiers när han satte 65–62 med 29 sekunder kvar att spela. Han blev Södertäljes bäste poängplockare med 14 poäng.

Södertälje ryckte därmed åt sig ett fyrapoängsförsprång före Norrköping i tabelltoppen.