Nyheter Sverige

Södertäljebron öppnas i september

Trafiken söderut på E4:an vid Saltsjöbron i Södertälje får fortsätta att ledas om efter lastbilsolyckan i juni. Arkivbild.
Trafiken söderut på E4:an vid Saltsjöbron i Södertälje får fortsätta att ledas om efter lastbilsolyckan i juni. Arkivbild.

Södertäljebron, som är avstängd för södergående trafik sedan en lastbilsolycka på midsommarafton, kommer att öppnas först i början av september. Exakt öppningsdatum är dock ännu inte spikat.

Enligt ett pressmeddelande från Trafikverket är anledning till att reparationerna drar ut på tiden att bron är mycket komplex i sin konstruktion.

– Vi blev tvungna att skjuta upp prognosen eftersom vi blev tvungna att byta ut grejer i stålkonstruktionen. Det är ganska tekniskt klurigt att få till ett svetsarbete på en sådan komplex bro och vi har fått byta ut några balkar och de balkarna ligger inte på hög utan tillverkas särskilt för detta tillfälle, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket till Aftonbladet.

Den avstängda motorvägsbron kostar samhället en till två miljoner kronor om dagen i form av exempelvis förlorad arbetstid och dyrare transportkostnader, enligt uppgifter från KTH-professorn Jonas Eliasson till SVT Stockholm.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset