Sport

Sagna segerviss: "Vi är favoriter"

Bacary Sagna tror på sitt Frankrike.
Bacary Sagna tror på sitt Frankrike.

Kan Frankrike gå samma öde till mötes som England?Inte alls.I varje fall inte om man frågar Bacary Sagna.– Jag tänker inte på att förlora, säger högerbacken inför söndagens kvartsfinal mot Island.

Islands framfart i EM har gett eko i stora delar av fotbollsvärlden. Efter skrällsegern i åttondelsfinalen mot England talar alla om Lars Lagerbäcks manskap – och om laget kan fälla ytterligare en jätte: Frankrike, som väntar i kvartsfinalen.

Hemmanationen är dock fast besluten om att avsluta den isländska sannsagan.

– Vi underskattar inte Island på något sätt, men vi tillhör de bästa lagen i Europa, vi är favorit och vi spelar på hemmaplan, säger högerbacken Bacary Sagna.

– Vi har en status att leva upp till. När vi ser hur fansen firar när vi gjort mål värmer det våra hjärtan. Vi kan inte göra supportrarna besvikna.

Frankrike får klara sig utan avstängda duon Adil Rami och N'Golo Kanté i kvartsfinalen. I Ramis ställe väntas unge Samuel Umtiti bilda mittbackspar med Laurent Koscielny. 22-årige Umtiti, som har ett nästintill dagsfärskt kontrakt med Barcelona underskrivet och klart, har inte gjort en enda A-landskamp.

Men det är inget problem.

– Alla i truppen är redo att göra sitt jobb, så det är inget att oroa sig för, säger vänsterbacksveteranen Patrice Evra.