Sport

Sagnia sist – men ganska nöjd ändå

Khaddi Sagnia blev nia och sist i damernas längdhopp.
Khaddi Sagnia blev nia och sist i damernas längdhopp.

Khaddi Sagnia slutade nia och sist i Diamond League-galan på Stadion.Men känslan efteråt var ändå ganska bra.– Jag vet att jag har mycket mer att ge, säger längdhopparen.

Khaddi Sagnia inledde utomhussäsongen med att hoppa 6,68 i för stark medvind i lilla Sävedalsspelen i helgen. När Sagnia gjorde entré på den stora scenen, i regn och motvind på Stockholms stadion, blev det inte alls lika långt.

6,33 som bäst efter tre försök innebar att göteborgskan var utslagen och slutade nia.

– Första hoppet var ett bra hopp, men övertramp. Andra lyckades jag inte få upp benen. Tredje var jag redan hur stressad som helst, så då sket det sig, säger hon.

22-åringen var trots allt hyfsat positiv när hon summerade tävlingen.

– Det är min andra tävling och jag börjar komma in i det. Jag började med min fullansats för cirka två veckor sedan, helt seriöst så är det inte så där surt.

Sagnia är redan klar för både EM och OS, medan Erica Jarder får fortsätta kämpa för att ta sig till OS. Jarder har bara hoppat 6,49 som längst i år och nådde 6,37 i Stockholm.

– Jag skulle ljuga om jag sade att det inte är stressigt. Det är en helt annan känsla det här året än andra år, säger hon.

Ivana Spanovic, Serbien, vann längdtävlingen på 6,90.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset