Sport

Salminen decimeter från medalj

Femma, mindre än en halvmeter från bronset.Det var nära, nära för Max Salminen i finnjolle-VM.Medaljen ska komma i Rio-OS i stället.

För även om Max Salminen var lite besviken efter den dramatiska medaljseglingen i nyzeeländska Takapuna, så kunde han glädja sig åt att allt nu talar för att han får åka till Rio nästa sommar.

Björn Allansson, konkurrenten om OS-biljetten, slutade 26:a på VM.

Nu väntar 27-årige Salminen på bekräftelsen från Sveriges olympiska kommitté (SOK).

– Det skulle kännas väldigt bra om jag kunde få det på plats så att jag kan börja fokusera på OS, säger Salminen, som i London-OS 2012 tog OS-guld i starbåt tillsammans med Fredrik Lööf.

Femteplatsen är Salminens största framgång i den nya klassen, men det var inte långt ifrån att han fick med sig en medalj hem från VM-tävlingarna.

Svensken drog på sig ett straff i det sista racet och låg sist i fältet. Men med en stark slutforcering blandade han sig i kampen om topplaceringarna.

– Alla i medaljracet kom i mål ungefär samtidigt. För mig saknades det en poäng och tre decimeter för att det skulle bli medalj.

– Vi var några stycken som cirkulerade runt målbåten för att få resultatet. Det är ganska otroligt att det är så jämnt efter en veckas segling.

Britten Giles Scott blev världsmästare i finnjolle.