Nöje Musik TV Melodifestivalen 2016

Samir: "Lovar bada naken"

Samir och Viktor uppträder topless, men lovar att bada nakna på Sergels torg om de vinner Melodifestivalen.
Samir och Viktor uppträder topless, men lovar att bada nakna på Sergels torg om de vinner Melodifestivalen.

"Bada nakna" sjunger Samir och Viktor, men duon nöjer sig med att blotta sina bringor. Åtminstone om de inte skulle råka vinna Melodifestivalen. – Då badar vi nakna på Sergels torg, jag svär, säger Samir Badran.

Under förra årets Melodifestival blev de utskrattade, näthatade och gjorde succé. Varför skulle Samir Badran och Viktor Frisk inte vilja ställa upp i år igen?

– Vi fick så jävla mycket hat förra året, så vi ville komma hit och göra det igen, och nu ska vi göra det så jävla mycket bättre. Vid vårt första genrep idag var det en som sa att det här är redan bättre än vårt slutresultat vid finalen förra året, säger Samir Badran.

Kommentarer strömmar in

Han håller fram den ständigt närvarande mobiltelefonen och bakom ett sprucket glas visar han upp kommentarer som redan strömmar in på hans Instagramkonto.

– Man brukar ju inte kolla men jag ville kolla vårat filmklipp på SVT förut. Folk skriver så här: "Blir sugen på att bada näck med Samir? Eller mest spyfärdig? Är på riktigt den sämsta skitlåten jag har hört". Jag dog av garv, och nu är det ändå bättre kommentarer än det var förra året.

Förra året ja. Med låten "Groupie" blev duon Melodifestivalens omslagspojkar och ägde löpsedlarna. Deras framträdanden var minst sagt kaotiska, men trots en uppenbar brist på scenvana lyckades de ta sig till Andra chansen och vidare till final.

– Det blev en väldigt stor hit, vi har nästan 15 miljoner streams på den låten, så någonting gjorde vi rätt i alla fall, säger Viktor Frisk.

Lovar bada naken

Paret lär dra uppmärksamheten till sig även i år. Årets bidrag är skrivet av bland andra Fredrik Kempe, flerfaldig vinnare av Melodifestivalen, och det är gjort för skapa maximal effekt. "Bada nakna" heter låten och gossarna sliter av sig kläderna på scenen. Åtminstone tillräckligt för att blotta sina bringor.

– Jag kan förstå om det blir en viss besvikelse när vi bara visar överkroppen, men det är bättre än ingenting, säger Viktor Frisk.

Men de är beredda att gå längre än så, om de vinner Melodifestivalen.

– Om vi vinner så blir det garanterat bada naken på Sergels torg, säger Viktor Frisk.

Jonas Ekströmer/TT
Viktor Frisk och Samir Badran ställer upp för andra gången i Melodifestivalen.
Jonas Ekströmer/TT
Samir och Viktor tror sitt framträdande i årets upplaga av Melodifestivalen.