Sport

Sammanhållningen ska ge EM-succé

Från vänster Emir Kujovic, Oscar Lewicki och Patrik Carlgren under presskonferens där EM-truppen presenterades.
Från vänster Emir Kujovic, Oscar Lewicki och Patrik Carlgren under presskonferens där EM-truppen presenterades.

Vältajmade djupledslöpningar? Perfekta passningar?Inte då.Nyckeln för en svensk framgångssommar blir i stället den goda stämningen.– Vi måste verkligen vara som ett lag även vid sidan av fotbollsplanen. Alla ska dra åt samma håll, säger Patrik Carlgren.

Sammanhållningen i gruppen brukar framhållas som en viktig faktor i alla framgångsrika lag.

Nu har sex spelare från det U21-landslag som sjöng och dansade sig fram till ett EM-guld förra året tagit plats i Erik Hamréns trupp som åker till Frankrike. Och just stämningen är någon som ska lyfta laget även den här gången.

De första delarna av landslaget samlas redan 25 maj, och går saker och ting över förväntan så skiljs de inte åt förrän efter finalen 10 juli.

"Bara" att upprepa

– Ett långt läger, man är med varandra över en månad. Det gäller att vi har harmonin med oss, säger Oscar Lewicki.

– Jag tror vi kan uträtta stora saker. Det är många bra fotbollsspelare och en fantastisk grupp som jag tror kan gå långt. Danmarksmatcherna var två fantastiska matcher. Det är bara att upprepa det vi gjort och jobba vidare.

För MFF-spelaren Lewicki finns stora förhoppningar om speltid på det centrala mittfältet. För andra U21-hjältar, som uttalade tredjemålvakten Patrik Carlgren, blir rollen i gruppen en annan.

"Driver med alla"

– Om man inte spelar så måste man bidra med energi och glädje och göra allt som man kan för gruppen. Det gäller att man är glad och skämtar och driver med alla, får alla att må bra, säger AIK-keepern, som vann kampen om den sista målvaktsplatsen i kamp med bland andra Kristoffer Nordfeldt (Swansea), Karl-Johan Johnsson (Randers), Jacob Rinne (Örebro) och Johannes Hopf (Genclerbirligi).

– Det är ett mål jag haft under året. Men jag har inte vågat tro på det förrän jag fick samtalet. Jag har gjort det bra i AIK och i landslaget när jag varit med, det är väl det som gjorde att jag kom med.