Sport Sport-topp

San Jose allt närmare final

San Joses Joel Ward gjorde två mål när laget besegrade St Louis med 6–3.
San Joses Joel Ward gjorde två mål när laget besegrade St Louis med 6–3.

San Jose besegrade St Louis med 6–3 i den femte Stanley Cup-semifinalen. Trots målsiffrorna var det jämnt mellan lagen ända fram till slutminuten då både Chris Tierney och Joel Ward gjorde mål för bortalaget, i tom kasse.

San Jose leder nu matchserien med 3–2 och närmar sig en första historisk Stanley Cup-final. Segern var en laginsats och en av dem som slet och tröttade ut motståndarna var Melker Karlsson.

– Det är alltid svårast att stänga en matchserie, men vi har känt oss starka och går in i sjätte matchen med självförtroende. Visst är det lite nervöst, men det ska det vara, sade San Josespelaren Karlsson till Expressen efter matchen.

San Joses Marc-Edouard Vlasic drog igång målskyttet när matchklockan stod på 3.51. Sedan kvitterade Jaden Schwartz, assisterad av Patrik Berglund. Några minuter senare var Alexander Steen inblandad när Troy Brouwer gjorde 2–1 till St Louis.

I den andra och tredje perioden var Joel Ward och Joe Pavelski på hugget. De gjorde båda två mål var inför en besviken St Louis-publik som fick se sina hjältar falla. I tredje perioden släppte målvakten Jake Allen in ett mål. Och två mål kom i tom bur.

Den sjätte och möjligen avgörande semifinalmatchen spelas i San Jose på onsdag.

Läs också