Sport Sport-topp

San Jose utklassade Nashville

San Jose firar Joel Wards mål under matchens första period.
San Jose firar Joel Wards mål under matchens första period.

San Jose blev det sista laget att gå vidare till semifinal i NHL-slutspelet. I den sjunde och avgörande kvartsfinalen blev det en rejäl utskåpning av Nashville med 5–0.

Joe Pavelskis och Joel Wards mål i första perioden satte tonen och med Logan Coutures mål mindre än en minut in i andra perioden hade laget en betryggande 3–0-ledning. Pavelskis mål kom i powerplay då Nashvilles Viktor Arvidsson satt utvisad för fördröjande av spelet.

I tredje perioden satte Joe Thornton och Patrick Marleau definitivt punkt för Nashvilles fortsatta medverkan i slutspelet med varsitt mål.

– Alla har pratat om hur dåliga vi är på hemmaplan. I den här lilla matchserien har vi spelat jäkligt bra. Det är kul att se, säger Thornton till NHL.

Laget tog sig till semifinal senast 2011 och har sedan dess haft några svåra år.

För Nashville var det en tung förlust.

– De spelade ut oss, fick en bra start och vi hängde inte med. Det är tungt just nu, vi har jobbat så hårt för att komma hit och vet inte när chansen kommer igen, säger Nashvilles finländske målvakt Pekka Rinne.

San Jose kommer att möta St Louis i semifinal med start på söndag på bortaplan.

Nashvilles Mattias Ekholm, Filip Forsberg, Calle Järnkrok och Viktor Arvidsson kan bli aktuella för VM-spel med Tre Kronor.