Sport Sport-topp

Sandberg får sparken från Gefle

Roger Sandberg. Arkivbild.
Roger Sandberg. Arkivbild.

Vårens svaga spel i fotbollsallsvenskan får konsekvenser.Gefle sparkar tränaren Roger Sandberg med omedelbar verkan.Thomas Andersson, tidigare assisterande tränare, tar över huvudansvaret för laget.

Gefles vår har varit nattsvart.

Laget parkerar på näst sista plats i den allsvenska tabellen, och har bara vunnit en av tolv spelade matcher. Upp till Östersund på säker mark är det tio poäng.

Det gör att klubbledningen bestämt sig för sparka tränaren Roger Sandberg. Ordföranden Thomas Andersson – ej att förväxla med tränaren med samma namn – och sportchefen Hans Berggren kom med beskedet under en presskonferens på torsdagen.

– Vi har hamnat i en tuff period som vi behöver ta oss ur på något sätt. Vi har sökt lösningar, men inte hittat några gemensamma som Roger och klubben kan stå bakom, säger Andersson.

– Men det är ingen kritik mot Roger som person. Han är en supermänniska som gjort ett bra jobb i flera år. Men nu behövs en förändring.

Den tidigare assisterande tränaren Thomas Andersson tar över efter Sandberg.

– Det är bara att titta på fakta. Vi har fem poäng, har gjort åtta mål och släppt in 29. Det behövs en förändring och då kom vi fram till det här. Thomas har varit i föreningen länge och har stor erfarenhet, säger Berggren.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset