Nyheter Världen

Sanders närmar sig Clinton

Bernie Sanders talade inför jublande anhängare i Madison.
Bernie Sanders talade inför jublande anhängare i Madison.

Vermontsenatorn Bernie Sanders ger inte upp kampen om att bli Demokraternas kandidat i USA:s presidentval.– Vi gör betydande inbrytningar i Clintons ledning, sade han efter övertygande segrar i Alaska, Washington och Hawaii.

Sanders tog över 80 procent av rösterna i Alaska och drygt två tredjedelar i såväl Washington som Hawaii, skriver The New York Times. Men även om han närmar sig Hillary Clinton en aning rör det sig fortfarande om en betydande uppförsbacke för Vermontsenatorn.

Segrarna vid nomineringsmötena i de tre delstaterna kan dock ge honom andrum från ledande partikamrater som tycker att han ska avsluta sin kampanj som ett sätt att ena Demokraterna.

– Vi har en väg till seger, ropade Sanders till jublande anhängare i Madison i Wisconsin, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Bernie Sanders måste vinna uppemot två tredjedelar av de återstående delegaterna för att vinna kampen om presidentkandidaturen, skriver Reuters.

Den 19 april håller Hillary Clintons hemdelstat New York omröstning, vilket blir en chans för henne att återigen hamna i blickfånget. För Republikanerna blir nästa nomineringskamp den 5 april, i primärvalet i Wisconsin.