Sport

Sandmark nöjd med ledarteamet

Förbundskapten Ulrika Sandmark. Arkivbild.
Förbundskapten Ulrika Sandmark. Arkivbild.

Högpresterande, nedtränade stjärnor.Och ett väl fungerande ledarteam.Det tar förbundskapten Ulrika Sandmark med sig från sim-EM till OS i Rio.– OS-simmarna har simmat över förväntan, säger hon.

Förbundskapten Ulrika Sandmark fick se sina stora stjärnor, Sarah Sjöström och Jennie Johansson, ta guld på EM – trots att de kom till mästerskapet långt ifrån formtoppade.

– OS-simmarna som kom hit och såg på det här som träning har presterat över förväntan, och det tror jag nog att de själva också tycker. Och det är ju jättepositivt eftersom de är inne i en hård träningsperiod, säger Sandmark.

Från Londonmästerskapet plockar förbundskaptenen även med sig känslan av ett väl fungerande ledarteam – något som kommer bli väldigt viktigt under OS i Rio.

– Det har varit väldigt positivt, supportteamet som jobbar runt omkring. Det är viktigt att vi är stabila. Vi har även märkt att det finns saker som kan bli bättre, och de ska vi skruva till.

Sandmark hoppas kunna få ta med sig ytterligare några kvinnliga lagkappssimmare till Rio.

– Det har varit svårt att analysera tjejernas lagkapp, eftersom Michelle (Coleman) inte var här. Men några har stärkt sina aktier, och de ska nu jag processa i mitt huvud, säger hon.