Sport Sport-topp

Sandviken överklagar avstängning

Daniel Mossberg stängs av i fyra matcher och har spelat färdigt för säsongen.
Daniel Mossberg stängs av i fyra matcher och har spelat färdigt för säsongen.

Sandvikens AIK överklagar domen mot Daniel Mossberg.Bandystjärnan fick fyra matchers avstängning för överfallet på Västerås Simon Jansson och missar resten av säsongen.Sandviken har inte stort hopp om att få straffet reducerat så att Mossberg kan spela en eventuell final.

Klubbledningen är kritisk mot domen och Mossberg själv är djupt nedslagen.

– Vad ska jag säga, det är så otroligt tråkigt. Så klart är jag väldigt ledsen. Man vill inte att det ska bli så här,säger Mossberg.

Hett diskussionsämne

Hans slag mot Simon Jansson i den tredje semifinalen har blivit ett infekterat diskussionsämne under hela semifinalserien.

– Om Jonas Nilsson får spela och inte Daniel så har svensk bandy problem. Är inte slag mot huvudet värre än mot övriga kroppen? frågar sig Sandvikens ordförande Magnus Holst.

Inför fredagskvällens fjärde match – som Västerås vann och tvingade fram en femte och avgörande semifinal – i Sandviken kom disciplinnämndens dom. Den skakade om hela Sandviken. Trots att tv-bilderna visade det brutala slaget, så är Saik oförstående.

– Vi tycker att det är fel när flera andra spelare som slog mot huvudet får spela, säger Magnus Holst.

Daniel Mossberg var medtagen efter allt som har hänt. Han ville helst inte prata med media.

– Egentligen har jag inte så mycket att säga, mer än att allt detta är väldigt tråkigt. Man får ta det som det är och gå vidare.

"Stötta grabbarna"

Han är 34 år och missar resten av slutspelsmatcherna. Skulle Sandviken gå till en ny final så får Daniel Mossberg följa den från läktaren.

– Det enda jag kan göra är att vara med och stötta grabbarna, peppa dem på samlingen och vara med i laget.

Direkt efter avstängningsbeskedet samlades Sandvikens ledning till ett möte. Ganska direkt togs beslut om att överklaga. Sandviken har inget hopp om att få ett snabbt möte hos förbundet före en eventuell final.

– Nej, jag tror absolut inte att det hinns med, utan det ser ut som han missar resten av säsongen, säger Holst.