Sport

Saul Atléticos hjälte

Saul bjöd på ett riktigt drömmål.
Saul bjöd på ett riktigt drömmål.

Atlético Madrid har skaffat sig matchboll i Champions League-semifinalen.Det kan den rödvita spanska jätten tacka lille Saul för.Mittfältaren åkte slalom genom Bayern München-försvaret och placerade vackert in matchens enda mål i det första mötet mellan lagen.– Vad kul att ni tyckte om det, säger han blygsamt till Viasat.

Man kan avgöra en Champions League-match på olika sätt.

21-årige Saul valde ett grandiost. Minst sagt.

Dribblade av försvaret

I den 11:e minuten snappade Atlético-supportrarnas favorit upp bollen i höjd med mittlinjen och satte av.

En Bayern München-spelare försökte stoppa honom. Och så en till. Och en till. Men alla gick de bet.

Likt en slalomåkare dribblade han sig igenom det passiva tyska försvaret och när det inte fanns någon motståndare kvar att runda rullade han bollen i nät – via stolpen och mer eller mindre otagbart för gästernas stjärnmålvakt Manuel Neuer.

Ledningen stod sig sedan halvleken ut.

Bayern nära kvittering

Efter pausen var Bayern München, som mycket överraskande kom till spel utan poängkungen Thomas Müller i startelvan, nära att komma tillbaka. Det tyska mästarlaget ägde bollinnehavet och vaskade fram ett antal heta chanser. David Alaba hade en fräsande projektil i ribban, Robert Lewandowski försökte flera gånger om.

Atlético försvarade sig med näbbar och klor – och bjöd på en som alltid lika hård och disciplinerad arbetsinsats inför den fanatiska hemmapubliken.

– Det vi har är spelare som ger 110 procent i alla lägen, i alla situationer. Det är skillnaden, säger Saul till Viasat.

– Vi har så många som brinner för det här.

Och den lågan räckte. Atlético höll undan, och var faktiskt bara ett Fernando Torres-stolpskott från 2–0, och har nu ena benet i Champions League-finalen inför semifinalreturen i Tyskland nästa vecka. Men att det skulle vara avgjort, det vill Saul verkligen inte höra.

– Det var en viktig seger. Men vi har jättemycket kvar. Vi vet att det kommer bli väldigt tufft i Tyskland. Vi tar det steg för steg, och vi har inte tagit ut någonting i förskott, säger matchhjälten.