Sport

Schelin håller på beskedet

Lotta Schelin är på väg mot en ny klubb. Vilken håller hon dock hemligt ett tag till.
Lotta Schelin är på väg mot en ny klubb. Vilken håller hon dock hemligt ett tag till.

Tiden i Lyon avslutade med ännu en Champions League-titel. Men var Lotta Schelin ska spela fotboll från och med i höst förblir hemligt ett tag till.– Jag vet vad jag vill. Men ni får se vad det blir, säger hon till TT.

Lotta Schelin fortsätter inte oväntat att hålla Fotbollssverige på halster, även om det gått att skönja en viss blågul tendens i hennes svar. Men så har hon, bokstavligen, knappt hunnit landa efter Champions League-segern i torsdags.

Den första dagen av landslagssamlingen i Göteborg tillbringade måldrottningen mest på olika flygplatser på grund av flygförseningar, den andra dagen gick utöver träningen åt till att svara på den självklara frågan: Vilken blir den nya klubbadressen?

– (skratt) Den frågan har jag bestämt mig för nu att inte svara på. Vi får se, det kommer att komma här framöver, jag är lugn och trygg i det och vet vad jag vill, säger hon.

– Jag förstår att folk är nyfikna, men jag kan inte säga mer just nu.

Lån rad titlar

Damallsvenska Göteborg är en av klubbarna som funnits med i ryktesfloran. Men Schelin vill inte avslöja något förrän tidigast efter de båda EM-kvalmatcherna de närmaste dagarna.

De åtta åren i Lyon är dock definitivt över. Champions League-finalen, där Schelin blev inbytt sent men sedan satte en av straffarna i 5–4-segern mot Wolfsburg, fullbordade ännu en trippel för det franska storlaget.

Lyon har under Schelins åtta säsonger i klubben tagit åtta raka ligatitlar, fem cuptitlar och nu tre Champions League-titlar.

– Det är ett väldigt speciellt skede. Efter finalen har vi haft en trevlig helg ihop och avrundat. Det har varit mycket känslor, säger 32-åringen.

– Att kunna avsluta på det sättet är helt grymt, jag kunde inte drömma om något bättre.

Fjärde OS:et

Efter EM-kvalmatcherna mot Polen på torsdag och Moldavien på måndag väntar lite semester, innan OS-truppen samlas i mitten av juli. Schelin, mer eller mindre självskriven i truppen, går mot sitt fjärde OS och lockas särskilt av chansen att få möta Brasilien på hemmaplan.

– Ska jag vara helt ärligt har jag inte börjat tänka så mycket på det, jag har varit helt fokuserad på klubben.

– Men det är mycket goa känslor, inte minst sedan vi fick reda på gruppen. Det känns som bra en morot i slutet av säsongen.

Adam Ihse/TT
Lotta Schelin och Olivia Schough under damlandslagets träning på Öis-gården i Göteborg.