Sport

Schelin laddad inför sitt fjärde OS

Lotta Schelin (till höger) under onsdagens träning.
Lotta Schelin (till höger) under onsdagens träning.

OS i Rio blir Lotta Schelins fjärde och hon har stora förhoppningar inför mästerskapet.– Det kan gå hur bra som helst, vi har alla förutsättningarna, säger Schelin.

Fotboll (TT)

Lotta Schelin har dragits med en lätt förkylning under lägret i Kalmar och på Öland. Men hon har kunnat delta fullt ut i spelet under träningarna.

– Det är en så bra känsla just nu. Det känns jättebra för hela gänget, vi är samlade igen och verkligen på gång, säger Schelin.

Till skillnad från herrarnas fotbollsturnering i OS så är alla de bästa damerna med och Lotta Schelin håller OS som den kanske främsta turneringen att spela.

– OS och VM är de största turneringarna, då alla de bästa är med. Men i ett OS är det färre lag och det är väldigt tufft att kvala in. Det är skitkul att spela OS, det är så mycket större än bara fotbollen. En OS-medalj väger ju också tungt i folks ögon och i våra också.

Den här gången ska landslaget bo i OS-byn i Rio, något de inte gjort innan.

– Under de två första veckorna i alla fall. Det blir en ny situation, det gäller att hitta rätt. Det är inte bara att ta hissen ner i matsalen. Det är en bit att ta sig och vi ska göra det fyra, fem gånger per dag. Det kommer bli speciellt, men väldigt, väldigt kul.