Sport

Scott hoppas på tredje raka

Adam Scott hoppas kunna vinna sin tredje raka golftävling.
Adam Scott hoppas kunna vinna sin tredje raka golftävling.

Två raka segrar ska bli tre, hade den australiske golfstjärnan Adam Scott tänkt sig.– Jag ska försöka att dra fördel av att jag är i bra form, säger han inför USA-tourtävlingen i Orlando.

35-åringen har den senaste månaden varit tvåa, etta, etta. Efter en veckas tävlingsledigt är han redo för Orlando-tävlingen, där han hoppas att formen ska fortsätta att vara lika bra.

– Jag vet verkligen inte hur länge det kommer att fortsätta, men jag tror att jag kan spela bra den här veckan. Det känns lika bra som när jag spelade senast och jag hoppas kunna vinna igen, säger Scott på presskonferensen inför tävlingen.

– Tiger Woods kunde spela lika bra i tio års tid, jag hoppas att det ska hålla i sig i några veckor till. Förhoppningsvis har jag inte nått formtoppen för tidigt.

Om fyra veckor spelas årets första major, US Masters. Det är då som Scott, världsetta under åtta veckor 2014, hoppas vara som allra bäst.

Världssexan Scott spelar tillsammans med den svenske världssjuan Henrik Stenson de två första ronderna. De får sällskap av amerikanen Brandt Snedeker. Även David Lingmerth och Jonas Blixt är med i tävlingen på Bay Hill-banan utanför Orlando.