Nyheter Världen Sverige

SD-politiker skryter om våldsdåd

En svensk kommunpolitiker skryter på nätet om våldsdåd han ska ha begått i FN:s tjänst. Arkivbild.
En svensk kommunpolitiker skryter på nätet om våldsdåd han ska ha begått i FN:s tjänst. Arkivbild.

Våldsdåd begångna under FN-tjänstgöring – följda av beskrivningar och skryt om dem på nätet.En kommunpolitiker och sverigedemokrat är i blåsväder efter en stor mängd grova inlägg.

En kommunpolitiker för SD, med flera förtroendeuppdrag, uppges ha gjort 11 000 inlägg på kontroversiella sajter. Flera handlar om våldsdåd som han säger sig ha begått under FN-tjänstgöring.

Han skriver bland annat om hur han har varit med när människor låsts in i brinnande kyrkor och hur böneutropare tystats med vapen, uppger Jönköpings-Posten och den ideella organisationen Inte rasist men...

"Vi fick vanligtvis inte ingripa i 'länders inre angelägenheter' men det hände några gånger att när vi kom för sent så låste vi och barrikaderade dörrarna ut så att åtminstone de vandaliserande muslimerna brann inne då brandbomberna exploderade. Tråkigt men det minskade antalet bränder raskt", skriver mannen bland annat.

Han har uppgett att han har 30 års FN-tjänst som flyktingsamordnare, valobservatör och lägerchef på uppdrag i Mellanöstern och Nordafrika, men Jönköpings-Posten har bara hittat belägg för att han gjorde FN-tjänst på Cypern under tidigt 80-tal.

Mannen har bekräftat att det är han som ligger bakom signaturen och hans agerande granskas nu på olika nivåer inom SD.

– Vi ser allvarligt på innehållet i de här kommentarerna, säger Henrik Gustafsson, informationsansvarig hos partiet centralt, till TT.

– Vi följer de rutiner vi har i liknande ärenden och ska utreda den här personen, kommentarerna i sig och om det är personen som har skrivit dem, säger han.