Sport Sport-topp

Sedin nådde milstolpe i NHL

Vancouvers Daniel Sedin gjorde sitt 350:e mål i NHL, men var besviken efter förlusten mot San Jose.
Vancouvers Daniel Sedin gjorde sitt 350:e mål i NHL, men var besviken efter förlusten mot San Jose.

Daniel Sedin blev femte svensk till 350 mål i NHL-ishockeyn – men det blev inget firande.Sedins Vancouver föll hemma mot San Jose med 1–4 (0–0, 1–0, 0–4).

Daniel Sedin inledde målskyttet assisterad av brorsan Henrik tre minuter in i den andra perioden.

1–0-målet var hans 350 i NHL:s grundserie (han har dessutom gjort 25 slutspelsmål). Sedin blev den 60:e spelaren och den femte svensken att nå milstolpen. Men han var inte på humör för att fira.

– I två perioder hade vi total kontroll. Det är en besvikelse att förlora, säger han till nhl.com.

För tionde gången den här säsongen tappade Vancouver en ledning i den tredje perioden

– Det ska inte hända. Jag vill inte säga att det beror på att vi har ett ungt lag. Vi klarar av att prestera under stora delar av matcherna. Vi borde klara det i tredje också, säger Daniel Sedin.

Anton Lander gjorde sitt första mål på nästan ett år när hans Edmonton besegrade New York Islanders med 3–1. Lagets samtliga mål kom i den tredje perioden. Lander gjorde 1–1-målet som banade väg för en efterlängtad seger efter sju raka förluster.

– Det har varit en tuff period för mig, både mentalt och fysiskt. Segern var dock det viktigaste. Vi har spelat ganska bra de senaste matcherna och jag tror att gruppen behövde se vad vi måste göra för att vinna matcher, säger Lander till nhl.com.