Sport Sport-topp

Seger: "En stor möjlighet för mig"

Landslagsstjärnan Caroline Seger fortsätter sin klubblagskarriär i Frankrike. Arkivbild.
Landslagsstjärnan Caroline Seger fortsätter sin klubblagskarriär i Frankrike. Arkivbild.

Caroline Seger vet hur det känns att förlora mot Lyon.Nu ska hon vinna med dem.Landslagskaptenen är klar för den regerande Champions League-mästaren.

Caroline Seger gör som Zlatan Ibrahimovic – lämnar Paris SG och offentliggör den nya klubben på Instagram. På fredagsmorgonen publicerade Seger en bild där hon leende signerar ett kontrakt.

– Det är en stor möjlighet för mig att få spela i ett lag som Lyon, det kändes rätt ända från början, säger fotbollsstjärnan till SVT.

Seger stannar alltså kvar i Frankrike där hon de två senaste säsongerna varit en av ligans bästa mittfältare. Övergången, som inte har bekräftats av klubben än, har varit på gång ett tag. Redan i mitten av maj sade PSG-tränaren Patrice Lair att det var klart.

Det har Seger förnekat. Fram till nu.

Den 31-åriga skånskan kommer till Europas bästa lag.

Lyon har vunnit Champions League tre gånger de senaste sex åren och varit i ytterligare två finaler. På hemmaplan är laget överlägset med tio raka ligatitlar.

– Jag vet att klubben vill fortsätta vinna titlar trots att den redan vunnit allt som går att vinna. Att man hela tiden strävar efter att vara bäst på allt man gör, säger Seger till SVT.

Den svenska anfallsstjärnan Lotta Schelin lämnade nyligen Lyon efter åtta år och flyttade hem till Sverige och Rosengård.