Sport

Segersviten sprack för Ibargüen

Caterine Ibargüens segersvit bröts i Birmingham. Arkivbild.
Caterine Ibargüens segersvit bröts i Birmingham. Arkivbild.

Efter 34 tävlingar i följd utan förlust tvingades Caterine Ibargüen se sig besegrad i en trestegstävling. I Diamond League-tävlingen i Birmingham blev colombianskan slagen av Olga Rypakova, Kazakstan.

Rypakova vann den olympiska finalen i London 2012. Sedan dess har Caterine Ibargüen varit oövervinnerlig. Men i Birmingham räckte hennes 14,56 bara till andra plats, Olga Rypakova hoppade fem centimeter längre.

Kendra Harrison svarade för tidernas näst snabbaste lopp på 100 meter häck i Eugene förra söndagen (12,24). Lika fort gick det inte nu, men amerikanskan vann loppet på 12,46. Detta efter en imponerande sista del av loppet.

OS-guldmedaljören Sally Pearson gjorde comeback efter skadeuppehåll. Australiskan blev sjua på tiden 13,25.

– Det är inte så kul med en tid över 13 sekunder, men det här är mitt första riktiga lopp på över ett år, sade den 29-åriga australiskan, som ser fram emot sitt tredje OS.

Diskuskastaren Daniel Ståhl var ende svensk i på plats i Birmingham. Ståhl kastade 61,93 vilket räckte till en sjunde plats. Tävlingen vanns av polacken Piotr Malachowski vars längsta kast mätte 67,50.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset