Sport

Sen kvittering gav Göteborgspoäng

Göteborgs Tobias Hysén och domaren Martin Strömbergsson var inte helt överens.
Göteborgs Tobias Hysén och domaren Martin Strömbergsson var inte helt överens.

Den desperata kvitteringsjakten gav utdelning.IFK Göteborg var på väg mot en svidande förlust när Emil Salomonsson i slutminuterna räddade oavgjort, 1–1, mot IFK Norrköping.– En viktig poäng. Sedan är vi aldrig nöjda med bara en, säger han.

De båda IFK-lagen var i duell om guldet i fjol. I årets första möte var det helt andra förutsättningar.

Mästarlaget Norrköping är visserligen i serieledning med en tredjedel av allsvenskan avklarad. Men IFK Göteborg har inte sett ut som en riktig guldkonkurrent, även om avståndet ligger kvar på sju poäng tack vare den sena kvitteringen.

Målet – i 87:e minuten – kom efter en våldsam forcering, när högerbacken Emil Salomonsson med en distinkt nick såg till att "Blåvitt" fick en poäng trots allt.

– Möter man ett lag som ligger högt i tabellen är det ju sex poäng, inte bara tre, konstaterar Göteborgsbacken, med viss besvikelse trots målet.

– Framför allt ville vi verkligen få en bra insats i dag, men lyckas inte fullt ut.

Besviken Engvall

Matchen blev intensiv, med känslor som ibland svallade över. Som när Göteborgs-anfallaren Gustav Engvall blev utbytt i kvitteringsjakten och, mycket besviken, fick en snabb utskällning från sin tränare Jörgen Lennartsson.

– Som spelare vill du alltid spela vidare. Jag reagerade, kanske lite överdrivet, men det var i stundens hetta. Då röt han tillbaka, medger Engvall.

– Han var lite besviken över att han blev utbytt och jag berättade det för honom. Inte mer med det, kommenterar Lennartsson.

IFK Norrköping var det bättre laget under stora delar av första halvleken. Matchen stod dock och vägde innan en snygg framspelning från Christoffer Nyman till Arnór Traustason bröt dödläget i början av andra halvlek.

Islänningens mål fick dock till slut fart även på IFK Göteborg, som bland annat hade två chanser som rensades bort först på mållinjen, innan Emil Salomonsson till slut räddade en poäng.

Snart tränarbyte

Norrköping har nu bara två matcher kvar med blivande förbundskaptenen Janne Andersson.

Chansen finns att Jens Gustafsson får ta över mästarlaget i serieledning efter EM, även om ledningen i tabelltoppen framför Malmö FF nu krympte till bara en poäng. Närmast väntar en bortamatch i Örebro på söndag, innan vårsäsongen avslutas på hemmaplan mot Elfsborg nästa söndag.

– Att Göteborg till slut gör mål är inte på något sätt orättvist, även om jag hade börjat känna att vi skulle lösa det, säger Andersson.

– Men det är en stark pinne på bortaplan från vår sida, trots allt.