Nyheter Världen

Sen resenär sprang efter flygplan

En passagerare sprang ut på landningsbanan, vid Barajas flygplats i Madrid, när han trodde att han missat sitt Ryanairplan. Arkivbild.
En passagerare sprang ut på landningsbanan, vid Barajas flygplats i Madrid, när han trodde att han missat sitt Ryanairplan. Arkivbild.

En man som trodde att han missat sitt flyg till Kanarieöarna, på Barajas flygplats i Madrid, sprang ut på landningsbanan för att stoppa planet, skriver The Guardian.

Händelsen filmades av en flygplatsanställd och visar hur mannen – efter att ha brutit upp en nödutgång vid gaten, sprungit genom korridoren som leder passageraren till planet och där hoppat ner på marken – springer ut på landningsbanan medan planet kör iväg.

Säkerheten på flygplatsen har ifrågasatts efter händelsen. Spanien befinner sig på den näst högsta säkerhetsnivån, till följd av det ökade terrorhotet i Europa.

En talesperson för flygplatsoperatören AENA säger till The Guardian att mannen hade gått genom säkerhetskontrollerna "och att han aldrig misstänktes för att vara terrorist".

Mannen stoppades slutligen av flygplatspersonal. Det visade sig att han i själva verket inte missat sitt plan utan att det var fel plan han desperat försökt komma med. Innan polisen kom till platsen hoppade han på rätt flygplan.

Han förhördes av polis när han landade på ön. Han släpptes sedan, men kommer att straffas för sitt agerande, uppger AENA:s talesperson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset