Sport

Sen straff räddade Leicester

Leicesters Leonardo Ulloa firar sitt kvitteringsmål mot West Ham.
Leicesters Leonardo Ulloa firar sitt kvitteringsmål mot West Ham.

En utvisning och två straffar – och inget av besluten solklara.Domaren Jonathan Moss hamnade i centrum när Leicester tappade 1–0 till 1–2 mot West Ham, men tabellettan räddade poäng via en straff på tilläggstid.

Med sekunder kvar av tilläggstiden föll Jeffrey Schlupp enkelt i en duell med Andy Carroll i utkanten av West Hams straffområde. Det räddade Leicester. Inhopparen Leonardo Ulloa satte straffen till 2–2 och ordnade en poäng för tabellettan i Premier League-fotbollen.

– Det var väldigt viktigt och jag är så glad för laget. Vi kämpade hårt med tio spelare och förtjänade inte att förlora, sade argentinaren i Viasats sändning.

Carroll var allt annat än nöjd.

– Det är inte straff, inte alls. Jag tror att han (domaren) kände att han gjort fel och ville jämna ut det. Men det var ett chockerande domslut, sade han.

Moss i centrum

Domaren Jonathan Moss var en av matchens huvudrollsinnehavare. I den 56:e minuten visade han ut Leicesters landslagsstjärna och 1–0-skytt Jamie Vardy. Det andra gula kortet fick anfallaren för filmning.

Moss blev inte populärare på King Power Stadium när han pekade på straffpunkten i den 83:e minuten sedan West Hams mittback Winston Reid gått omkull med Wes Morgan i hasorna. Carroll satte säkert kvitteringsbollen. Efter 1–1-målet tog det bara två minuter innan det smällde igen. Aaron Cresswell fick drömträff på halvvolley och Kasper Schmeichel var chanslös.

Leicestertränaren Claudio Ranieri var diplomatisk:

– Utvisningen ändrade matchbilden men jag bedömer mina spelare och inte domaren. Vår prestation var fantastisk, det var magnifikt. Det här är vår själ, vi spelar varje match med hjärta. Den här poängen är psykologiskt mycket viktig, sade han.

Arsenal tappade

Seriefyran Arsenal tog inte vara på chansen att närma sig Leicester – eller att passera Manchester City. Alexis Sánchez nickade visserligen behärskat in 1–0 mot Crystal Palace i slutet av första halvlek men med tio minuter kvar av ordinarie tid utjämnade Yannick Bolasie till 1–1 på Emirates Stadium.

För första gången på fyra år gjorde den skadeförföljde landslagsanfallaren Daniel Sturridge sin fjärde raka Premier League-start. Det firade han med att ordna tre poäng för Liverpool borta mot Bournemouth, 2–1. Sturridge låg bakom Robert Firminos öppningsmål och satte själv 2–0 på nick strax före paus.