Sport

Sensationen: Djokovic utslagen

Sam Querrey slog ut Novak Djokovic.
Sam Querrey slog ut Novak Djokovic.

Vem kan besegra Novak Djokovic, frågade sig tennisexperterna inför Wimbledon.Svaret: Sam Querrey.Amerikanen svarade för en riktig superskräll, då han besegrade världsettan i tredje omgången.– Det är otroligt, sade han till C More.

London drunknar sjöng punkbandet The Clash en gång i tiden – och just nu tycks det inte vara långt ifrån sanningen.

För precis som tidigare dagar tvingades spelet i Wimbledontennisen avbrytas efter att himlen återigen öppnat sig.

Och när det sedan återupptogs slog blixten ner på bana 1.

Vann med 3–1

För då besegrade den 28-rankade Sam Querrey titelförsvararen och världsettan Novak Djokovic i den tredje omgången, i vad som måste ses som en av årets största skrällar i idrottsvärlden.

Den 28-årige amerikanen vann med setsiffrorna 7–6 (8–6), 6–1, 3–6, 7–6 (7–5) i en match som sträckte sig över tre timmar.

– Att få slå honom här, i världens största tävling, gör mig jätteglad. Jag spelade de viktiga poängerna bra, sade Querrey till C More, och hade svårt att hitta orden.

– Jag tar en match i taget och är bara glad över det här.

"Blev utspelad"

Novak Djokovic hade inför matchen 30 raka segrar i grand slam-sammanhang. Men den sviten är nu alltså bruten.

– Sam spelade fantastiskt. Hans tennis var brutal och jag blev utspelad, sade Djokovic.

Om serben hade en tung dag, gick det desto enklare för hemmahoppet Andy Murray.

Den andraseedade britten besegrade utan större problem Australiens John Millman med 6–3, 7–5, 6–2 på centercourten och seglar nu upp som stor favorit till att ta hem turneringssegern.

– Just nu förväntar sig alla att Novak ska vinna varenda match. Vad han har gjort de senaste 18 månaderna tror jag inte att vi kommer få se igen på länge. Den nivån han har haft är fantastisk. Men det är omöjligt att vinna varje match, sade Murray.

På damsidan vann polskan Agnieszka Radwanska, rankad trea i världen, sin tredje match i årets Wimbledon. Det blev 6–3, 6–1 mot tjeckiskan Katerina Siniakova.

Den fjärdeseedade tyskan Angelique Kerber är också vidare efter 7–6. 6–1 mot Carina Witthoeft, också hon från Tyskland. Även femteseedade Simona Halep, Rumänien, är klar för nästa omgång efter seger i raka set mot Kiki Bertens, Nederländerna.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset