Sport

Sent avgörande när Rögle slog Brynäs

Rögles målvakt Oscar Dansk räddar ett avslut från Brynäs Jesper Ollas.
Rögles målvakt Oscar Dansk räddar ett avslut från Brynäs Jesper Ollas.

Matchen mellan Brynäs och Rögle såg ut att gå till förlängning efter tre mållösa perioder.Men när bara 36 sekunder återstod av ordinarie tid vann Ludvig Rensfeldt en duell framför mål mot Lucas Carlsson och satte dit pucken för gästerna – som vann med 1–0.

Rögle har nu tagit maximala sex poäng sedan landslagsuppehållet, och har skapat en lucka på tio poäng mellan sig och Modo som just nu ligger under kvalstrecket i SHL-tabellen.

JVM-målvakten Oscar Dansk var tillbaka i Rögles mål och motade samtliga Brynäs 33 skott, varav ett var en straff.

– Det kändes bra. Jag kände mig lugn och trygg, och jag tycker vi spelade väldigt bra i den defensiva zonen, säger Dansk, som höll nollan för andra gången den här säsongen, till C More.

För Brynäs blev det andra matchen i rad med en sen förlust. I den senaste omgången avgjorde HV71 i slutsekunderna av den tredje perioden.

– Det är klart att det är tillfälligheter som gör att det blir så. I andra perioden är vi förtjänta av att göra mål, men får inte in den, säger Brynäs tränare Thomas Berglund till C More.

Inför landslagsuppehållet låg Brynäs på sjätte plats, men efter två raka förluster är Gävlelaget nu utanför topp sex som innebär direktavancemang till kvartsfinalerna.