Nyheter Världen

Sex personer mördade av al-Shabaab

Soldater från Afrikanska unionen i en gemensam insats med Somalias armé för att ta tillbaka områden från al-Shabaab. Arkivbild.
Soldater från Afrikanska unionen i en gemensam insats med Somalias armé för att ta tillbaka områden från al-Shabaab. Arkivbild.

Den somaliska terrorgruppen al-Shabaab har offentligt avrättat sex personer som organisationen anklagat för spioneri. Enligt al-Shabaabs radiostation dömdes männen till döden på fredagen "eftersom de hade bevisats arbeta tillsammans med CIA, Kenya och Somalia".

Ahmed Nur, som bor i en by i den sydsomaliska regionen Bay, berättar för Reuters på telefon att byborna ombetts samlas i närheten av al-Shabaabs läger.

– Vi trodde att det var en föreläsning, men vi blev vittne till att tre män sköts till döds och en annan blev halshuggen framför våra ögon, säger han.

Mannen som blev halshuggen ska, enligt den extremislamistiska rörelsens radiokanal, ha försett CIA med uppgifter som lett till att al-Shabaabs förre ledare Ahmed Godane dödats i en drönarattack 2014.

Två kenyaner uppges också ha blivit mördade i Jubbada Dhexe-regionen i södra Somalia, som hämnd för att ha samarbetat med bland annat den kenyanska underrättelsetjänsten, hävdar al-Shabaab i ett separat uttalande.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset