Sport Nyheter Sverige

Sexofredande ledare begärs häktad

Mannen misstänks ha ofredat tre flickor i samband med Gothia Cups invigningsceremoni på Ullevi i måndags.
Mannen misstänks ha ofredat tre flickor i samband med Gothia Cups invigningsceremoni på Ullevi i måndags.

Den 36-årige ledaren för ett utländskt Gothia Cup-lag som misstänks ha sexofredat flera tonårsflickor i samband med invigningen på Ullevi har begärts häktad på sannolika skäl.

– Jag tycker att bevisläget är gott. Min bedömning är att det här handlar om något som kan ge ett kortare fängelsestraff, säger kammaråklagare Stefan Lind, till TT

Mannen ska, tillsammans med bland annat spelare från laget, ha omringat tre 16-åriga flickor och både tafsat och pussat på dem. Polis som hörde flickornas rop på hjälp kunde avstyra det sexuella ofredandet.

– Han har erkänt att han varit på platsen och att han haft en viss kontakt med flickorna. Men han förnekar brott. Om han släpps är det stor risk att han lämnar landet och då inte kan lagföras, säger Stefan Lind.

Polis vittne

Åklagaren bygger sin häktningsbegäran på vittnesmål från de tre flickorna och polis på platsen. Ingen av spelarna i laget är misstänkt för brott.

– Det var mycket folk på platsen och det finns ingen övervakningsfilm. Det är omöjligt att veta vem som gjort vad bland spelarna, säger Stefan Lind.

Laget har däremot uteslutits ur turneringen och skickats hem, enligt ett beslut av tävlingsledningen.

– Vi har varit i kontakt med laget och talat med deras övriga ledare, och försökt skaffa oss en bild av det som hänt, även om det har varit svårt. Det är ett beslut som man aldrig skulle ha velat ta. Men det känns som att det är rätt, säger Gothia Cup-generalen Dennis Andersson, till Göteborgs-Posten.

Häktningsförhandlingen hålls under fredag eftermiddag.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset