Sport Skidor Sport-topp

Shiffrin avstår Stockholmstävling

Mikaela Shiffrin.
Mikaela Shiffrin.

Slalomdrottningen Mikaela Shiffrin gjorde succécomeback efter knäskadan då hon vann världscuptävlingen i Crans Montana.Men amerikanskan avstår nu parallellslalomen i Stockholm på tisdag.Däremot kommer världscupledaren Lindsey Vonn till Sverige.

Shiffrin var en av de 16 kvinnliga alpinåkare som var kvalificerade för världscuptävlingen i Hammarbybacken, men har meddelat att hon inte kommer. Kanske väljer hon att vila och träna inför nästa tävlingshelg i teknikgrenarna som är först 5–6 mars i Slovakien.

Karin Stolt Halvarsson, vd för världscuptävlingarna i Sverige, säger till TT att Shiffrin ersätts av landsmaninnann Resi Stiegler.

Världscupledaren Lindsey Vonn, som inte brukar åka slalom mer än i kombinationstävlingar, tänker köra tävlingen i Stockholm.

Det var i Åre i december som Shiffrin skadade knät på uppvärmningen inför storslalomtävlingen. Shiffrin hade dessförinnan vunnit säsongens två första slalomtävlingar. Efter segern i Crans Montana i måndags är hon på sjätte plats i slalomcupen.

I parallellslalomtävlingen i Stockholm deltar 16 kvinnor och 16 män. De tolv bästa i slalomcupen och därutöver de fyra bästa i världscupen totalt erbjuds en plats.

– Om någon är skadad eller tackar nej går platsen till en åkare från samma land, under förutsättning att han eller hon är bland de 30 bästa i slalomcupen, säger Stolt Halvarsson.

Tävlingen är slutsåld, alla 6 700 biljetter till läktarna har gått åt.