Sport Sport-topp

Silfverberg bakom Anaheims seger

Anaheims Jakob Silfverberg gjorde två mål i matchen mot Colorado. Han har nu gjort 20 mål den här säsongen. Arkivbild.
Anaheims Jakob Silfverberg gjorde två mål i matchen mot Colorado. Han har nu gjort 20 mål den här säsongen. Arkivbild.

Mötet med Colorado innebar två nya mål för Jakob Silfverberg.Nu är Anaheims 25-åring uppe i 20 fullträffar för säsongen.– Det är första gången för mig, det är en milstolpe, sade han efter 5–3-segern.

Anaheims Jakob Silfverberg fortsätter att bli allt bättre på att hitta målet. Efter debutsäsongens tio mål petade han in 13 i fjol och med sina två mål borta mot Colorado är han den här säsongen uppe i 20 fullträffar.

– Förhoppningsvis kan jag behålla medvinden när vi går in i slutspelet. Jag kan inte vara nöjd än, det är en viktig match på söndag och efter det är det dags för slutspel, sade han till nhl.com.

– Jag ser alltid mig själv som en tvåvägsforward med ett bra skott. Jag vill bli en målskytt.

Cam Fowler och Silfverberg inledde målskyttet med var sitt mål i den första perioden. Colorado reducerade till 2–3 i mittenperioden, innan Ryan Getzlaf och Silfverberg gjorde var sitt mål inom 1 minut och 37 sekunder i den tredje perioden.

– Förhoppningsvis kan jag fortsätta på liknande sätt i slutspelet och hjälpa laget både vad gäller målskytte och försvar, sade han.

Jakob Silfverberg har gjort elva mål de senaste 14 matcherna.

Radarparet Alexander Ovetjkin och Nicklas Bäckström hade stor föreställning när Washington slog St Louis med 5–1 på bortaplan.

Ovetjkin gjorde tre mål och kom därmed upp i 50 mål under grundserien. Det är sjunde säsongen den ryske superstjärnan når den milstolpen i NHL. Nicklas Bäckström stod för målgivande passningar till alla tre målen.