Sport

Silver-Emma laddar för Rio i Rio

Emma Johansson. Arkivbild.
Emma Johansson. Arkivbild.

I Rio Maior, några mil norr om Lissabon, laddar många svenska idrottare upp inför OS.Toppcyklisten Emma Johansson var på plats först av alla i det portugisiska sportcentrumet.

Mårten Fredriksson från Sveriges olympiska kommitté (SOK) hade med sig tyngdlyftaren Angelica Roos när kan anlände till SOK:s OS-läger Rio Maior på söndagen. Emma Johansson kom dit redan dagen före, direkt från det tyska etapploppet Thüringen runt.

– De två andra cyklisterna och båda handbollslagen kommer i morgon (tisdag), så då blir det fullt hus, säger Mårten Fredriksson.

Det finns flera anledningar till att ett 60-tal av totalt 152 svenska OS-aktiva kommer till Rio Maior i omgångar för att finslipa formen inför OS i Rio.

– Det är bra boende, bra mat, anläggningar för alla idrotter finns på fem minuters gångavstånd, säger Fredriksson.

– Förutom de sportsliga aspekterna har vi valt Portugal för att det är så bra anslutningar till Rio. Man lyfter tio på förmiddagen och landar fyra på eftermiddagen lokal tid. Det är smidigt och så betar man ju av en av fem timmar i tidsskillnad. Och så är det stabilt väder här.

Åtta idrotter kommer att vara representerade i Rio Maior. Förutom cykel, tyngdlyftning och handboll är judo med tidigt. Sedan fylls det på med aktiva i boxning, taekwondo, brottning och friidrott.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset