Sport

Silver för guld-Kalla

Jonna Sundling. Arkivbild.
Jonna Sundling. Arkivbild.

Efter tre SM-guld i Piteå i januari för Charlotte Kalla blev det silver när skid-SM fortsatte i Gällivare på fredagen. Andraplatsen kom i sprintstafett med Piteåkollegan Jennie Öberg. Det är dock på söndagen som det 22:a guldet och tangeringen av Antonina Ordinas rekord från 90-talet ska komma på tremilen för Kalla.

– Det kändes som vi vann ett silver i dag och inte förlorade ett guld, sade Kalla som inte lyckades skaka av sig Linn Sömskar innan hon lämnande över till Jennie Öberg på sista sträckan.

Där var det Jonna Sundling som vann spurten och ordnade guld till IFK Umeå med Sömskar. Bronset gick till Ulricehamn med Maria Nordström och Hanna Falk.

Oskar Svensson spurtade hem herrguldet till Falun-Borlänge, där han åkte med Karl-Johan Dyvik. Gustav Nordström, Borås, var slagen med en halv sekund, och tog silver med Karl-Johan Westberg. Landslagsstjärnorna Emil Jönsson och Teodor Peterson fick se sig slagna med några sekunder. Jönsson och Johan Edin i IFK Mora knep bronset före IFK Umeås Peterson och Simon Persson.