Sport

Silverholt avgjorde för Halmstad

Halmstads Simon Silverholt, nummer 24, blev matchhjälte mot Ängelholm. Arkivbild.
Halmstads Simon Silverholt, nummer 24, blev matchhjälte mot Ängelholm. Arkivbild.

Inbytt i 88:e minuten.Matchvinnare i 92:a.Simon Silverholt såg till att Halmstad fick 1–0 borta mot Ängelholm.

22-åringen var farlig så fort han byttes in på Ängelholms IP. Men det var första på anfallarens andra stora chans som han hittade rätt.

Och det efter snyggt samarbete med Junes Barney och Andreas Bengtsson.

Barney stod för djupledsbollen, Bengtsson för nickpassningen och sedan drog Silverholt till på halvvolley utanför straffområdet. Avslutet letade sig in i nätmaskorna bakom målvakten Carl Lindell och gav Halmstad en 1–0-seger.

– Jag är glad för Simons skull. Han fick vänta länge innan han kom in och var inblandad i en situation innan som också kunde ha blivit något, sade tränaren Jan Jönsson till Hallandsposten.

Trepoängaren var dock oväntad.

Halmstad var starkt defensivt men framåt gick det tyngre. Passningsspelet var i långa stunder omständligt, långsamt och gästerna stod för en tämligen blek insats.

Halmstad, som förlorade premiären mot Sirius, har nu vunnit två raka matcher i superettan. För Ängelholm var förlusten klubbens första den här säsongen.

Åtvidabergs Sebastian Ramhorn kvitterade till 2–2 i 82:a minuten borta mot Ljungskile och såg till bottenklubben fick säsongens första poäng. Örgryte fick 1–0 borta mot Assyriska efter att Sebastian Ohlsson avgjort i 29:e minuten.