Sport

Simsystrarna ska stoppa Sjöström

Australiska systrarna Bronte Campbell, till höger, och Cate Cambpell efter VM-finalen på 50 meter fritt i ryska Kazan i augusti förra året. I bakgrunden syns Nederländernas Ranomi Kromowidjojo. Arkivbild.
Australiska systrarna Bronte Campbell, till höger, och Cate Cambpell efter VM-finalen på 50 meter fritt i ryska Kazan i augusti förra året. I bakgrunden syns Nederländernas Ranomi Kromowidjojo. Arkivbild.

En är regerande världsmästare. Den andra världsrekordhållare. Att Sarah Sjöström inte är favorit på 100 meter fristil beror på en enastående systerduo från Australien.

Konkurrensen på de korta simdistanserna på damsidan är mördande. Visst har Sarah Sjöström stor medaljchans, men lätt blir det inte. Bland annat måste hon slå Ranomi Kromowidjojo, nederländskan som hoppas upprepa fullträffen från London då hon tog OS-guld både på 50 och 100 meter frisim.

– Jag ser mig inte som favorit. Jag tycker att Cate Campbell och hennes lillasyster (Bronte) och Sarah Sjöström är väldigt starka simmare, säger Ranomi Kromowidjojo enligt AFP.

Nyslaget världsrekord

Systrarna Campbell från Australien får bära det stora favoritskapet på både 50 och 100 meter fritt. Bronte är regerande världsmästare på båda distanserna. Cate är nybliven världsrekordhållare på 100 meter och världsbäst i år på halva distansen.

– Det är ett otroligt tufft startfält, det finns så många bra simmare. Det är därför OS är så häftigt. Men jag kommer inte att fokusera på Ranomi, jag kommer inte att fokusera på Sarah och jag kommer inte heller att fokusera på Bronte. Allt handlar om mig och vad jag kan prestera, säger Cate Campbell på tisdagens presskonferens.

Hennes lillasyster nickar medhållande.

– Vi slåss inte mot varandra, vi slåss mot oss själva. Jag tävlar egentligen inte mot Cate, jag tävlar mot mig själv, säger Bronte.

Längtar till lagkapp

Samtidigt är de högst medvetna om hur ovanligt det är att få dela OS-drömmen med varandra.

– Det är en otroligt speciell sak. Bara att delta i ett OS tillsammans 2012, när vi båda kvalade in till lagkappen, var speciellt. Nu är det minst lika stort. Men i ärlighetens namn ser jag mer fram emot att tävla tillsammans med Bronte i lagkappen, än mot henne.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset