Nöje Nyheter

Sista korremiddagen för Obama

Skådespelaren Allison Janney, som spelar talespersonen C J Cregg i tv-serien Vita huset.
Skådespelaren Allison Janney, som spelar talespersonen C J Cregg i tv-serien Vita huset.

Kvällens traditionsenliga korrespondentmiddag blir den sista för USA:s president Barack Obama. Dagen till ära gjorde den fiktiva pressekreteraren från tv-serien Vita huset ett oväntat gästspel på en pressbriefing i presidentens residens.

Korrespondentmiddagen var från början ett evenemang då den amerikanske presidenten under lättsamma former träffade de journalister som hade ackreditering till Vita huset i Washington. Numera är det en kändistät bjudning med omkring 2 000 gäster.

Kvällens tillställning blir den sista för Barack Obama, som lämnar sin post efter nyår. De senaste åren har presidenten gjort succé med sina vitsar, inte minst 2011, då Obama gjorde ett stort nummer av anklagelserna från bland andra Donald Trump om att han inte skulle vara född i USA, utan i Kenya.

Obama sade då att han inte nöjde sig med att visa sin födelseattest, utan att han även tänkte visa en film från förlossningen – och satte på ett klipp från Lejonkungen.

På lördagens pressbriefing gjorde den fiktiva pressekreteraren C J Cregg från tv-serien med samma namn ett gästspel. C J Cregg, som spelas av Allison Janney, sade att hon skulle hälsa från Barack Obama att han satt och filade på kvällens skämt.

– Han planerar att vara rolig. Väldigt rolig, sade hon.