Sport

Sista matchen med gänget för Zlatan

Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.

På lördagen är Zlatan Ibrahimovics franska era definitivt över.Cupfinalen mot Marseille på nationalarenan Stade de France blir svenskens sista föreställning med Paris Saint-Germain.

Zlatan Ibrahimovics rekordkantade karriär i Paris Saint-Germain kan krönas med ännu en titel i sista matchen med gänget – och ännu en rekordputsning. Svensken raderade ut Pauletas målrekord i PSG tidigare under säsongen och har inför cupfinalen gjort 154 på 179 matcher under sina fyra år i klubben. I den sista matchen i Ligue 1, 4–0 mot Nantes, gjorde han mål nummer 37 och 38 i ligan den här säsongen. De målen i avskedsföreställningen på hemmaarenan Parc des Princes gjorde att han precis passerade argentinaren Carlos Bianchis 37 mål gjorda PSG-mål säsongen 1977–1978 och blev ensam herre på täppan även i den statistiken.

Kungen blev legendar

Utsedd till ligans främsta spelare för tredje gången förkunnade han på Twitter att han "kom som en kung och lämnar som en legendar" när det blev klart att han skulle lämna PSG.

Och även om Ibrahimovic avstått träning under veckan på grund av en krånglande vad, så råder det ingen tvekan om att han kommer att finnas med på topp då det är avspark mot Marseille klockan 21 på lördagskvällen. Den sista föreställningen kanske inte blir lika överdådig som då Ibrahimovic avtackades i samband med ligaavslutningen mot Nantes.

Men Ibrahimovic kommer att vara i centrum – och vill gärna lyfta en pokal till – innan han lämnar Paris och Frankrike.

– Det är på sätt och vis ett sorgligt ögonblick, men vårt projekt fortsätter, liksom Zlatans karriär. Man måste gå genom sådana här saker för att kunna gå framåt, säger PSG:s tränare Laurent Blanc på presskonferensen inför cupfinalen.

– Zlatan har fört klubben vidare långt över förväntningarna. Han har haft en av sina bästa säsonger och det har varit ett stort nöje att få arbeta med honom.

Och ridån ska faktiskt upp en gång till för Ibrahimovic på Stade de France. Den 13 juni står han på den franska nationalarenan igen. Då som lagkapten för det svenska landslag som inleder EM med match mot Irland.