Sport

"Sista stora utmaningen"

Zlatan Ibrahimovic under EM. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic under EM. Arkivbild.

Reaktionerna i fotbolls-Sverige har varit positiva efter Zlatan Ibrahimovics övergång till Manchester United.Men många är övertygande om att England-sejouren inte lär bli speciellt lång.– Det här blir den sista stora utmaningen, säger fotbollsexperten Ola Andersson.

I slutet av maj sade han:

– Jag behöver bara trycka på knappen.

På en torsdagseftermiddag en månad senare valde Zlatan Ibrahimovic att göra det. Meddela sin övergång från Paris Saint-Germain till Manchester United.

– Jag tycker det är ruskigt kul, och modigt av honom. Många engelsmän har tvivlat på honom genom åren. Det här blir den sista stora utmaningen, säger Viasats fotbollsexpert Ola Andersson till TT om övergången.

Hård bevakning väntar

Andersson bevakar Premier League och tror 34-årige Ibrahimovic kommer få ett tufft bemötande i den engelska ligan.

– Tänk ett lag som Crystal Palace. De kommer gå tufft, och spela fysiskt mot honom. Alla villa vara den som stoppar Zlatan i sin match, säger han.

Tidigare landslagsmittfältaren Jesper Blomqvist spelade i Manchester United 1998–2001. Under de åren vann han Champions League, ligan (tre gånger) och FA-cupen.

– Jag tror att det blir jättebra, framför allt för United. De har behövt en riktig ledare som verkligen kan sätta ned fötterna och visa hur man blir en riktig vinnare igen. Det har jag saknat de senaste åren, någon som verkligen tar för sig, säger han till Expressen.

"Ingen att bygga ett lag kring"…

Ola Andersson tänker sig att Zlatan Ibrahimovic kan mönstras centralt i ett tremannaanfall med talangfulla EM-yttrarna Marcus Rashford, England, och Anthony Martial, Frankrike.

– Det viktigaste är att han får bollar att jobba med. Han kan vara en uppspelspunkt och en striker. Zlatan springer inte ifrån någon som Theo Walcott och Eden Hazard gör. Men finns snabbheten runt omkring ser jag det som ett bra alternativ, säger han.

Radiosportens expert Richard Henriksson tror att Zlatan Ibrahimovics tid i Manchester United inte blir speciellt långvarig.

– Enligt trovärdiga källor handlar det om ett ettårskontrakt. Det är ingen spelare man kommer bygga ett lag inför framtiden på, utan jag tror att José Mourinho (tränaren) har identifierat att det här laget har saknat en tydlig ledare på planen långt fram i banan, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset