Nyheter Världen

Självmordsbombare skadade 13

En av de skadade vid självmordsdådet i Bursa i Turkiet.
En av de skadade vid självmordsdådet i Bursa i Turkiet.

Minst 13 personer skadades när en självmordsbombare sprängde sig i den nordvästra staden Bursa i Turkiet.

Google maps

Turkiet har på senare tid plågats av en lång rad terrordåd.

Den lokale guvernören bekräftar i ett uttalande att det rör sig om en kvinnlig självmordsbombare, som ska ha dött vid dådet. Det ska finnas bildbevis för att kvinnan sprängt sig. Enligt turkiska medier ska hon ha varit 25 år gammal.

Turkiets hälsovårdsminister Mehmet Müezzinoglu uppger att 13 personer har skadats, men att ingen av dem är i kritiskt tillstånd. Det vanligaste är hörselskador samt sår efter att ha träffats av glassplitter.

Den kraftiga explosionen blåste ut glasrutor i affärer i området och tv visar bilder på skadade som behandlas. Enligt CNN Turk har flera ambulanser skickats till explosionsplatsen, som ska ligga nära stadens stora moské, som är från 1300-talet. Polisen spärrade av området efter dådet.

Turkiet har på senare tid plågats av en lång rad terrordåd som extremistgruppen Islamiska staten samt den kurdiska gruppen TAK tagit på sig. Ingen har ännu tagit på sig sprängningen i Bursa – som är Turkiets fjärde största stad med omkring 2,7 miljoner invånare och ett populärt turistmål.

Dådet kommer en dag efter att amerikanska ambassaden i Turkiet varnade för att det fanns stor risk för nya terrordåd i landet, och att utländska turister kan vara målet.

Mellan sex och tio personer har skadats vid en explosion orsakad av en kvinnlig självmordsbombare i den nordvästra staden Bursa i Turkiet.